Langedijk Centraal


De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, (gevoel van) onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit landelijke onderzoek vindt om het jaar plaats en wordt op gemeentelijk niveau uitgevoerd. Het onderzoek in Langedijk start rond donderdag 16 augustus.

In de Veiligheidsmonitor worden vragen gesteld als "Hoe veilig is uw buurt?", "Was u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer van een misdrijf?" en "Hoe tevreden bent u over de politie?". De gemeente gebruikt de resultaten bij het vormgeven en evalueren van diens veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Langedijk uitgevoerd door I&O Research.

Burgemeester Leontien Kompier benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: "Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van onze gemeente vinden van de veiligheid en leefbaarheid in hun woonomgeving. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen". Ze benadrukt ook het belang van medewerking. "Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld."

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De uitkomsten zijn naar verwachting in maart 2020 bekend. De verwerking duurt enige tijd omdat het een landelijk bezoek betreft.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl