Langedijk Centraal


Zondag 8 september is er een bijzondere viering in de Kooger Kerk. Tot de reformatie was in Zuid-Scharwoude alleen een Rooms Katholieke kapel. Die stond op de plek van inmiddels 200 jaar oude Kooger of Pieterskerk. Met de viering wil het kerkbestuur de traditie recht doen. Het thema van de mis is ‘De Sint Pieter van Zuid-Scharwoude’.

Voor zal gaan Dick Duijves en de muzikale mis wordt verzorgd door Canticum Novum, het koor verbonden aan de Laurentius Parochie in Alkmaar. Dit koor staat onder leiding van Una Cintina, die zelf het grote Van Dam orgel zal bespelen. Naast de gezongen mis zullen verschillende motetten worden gezongen, waaronder ‘The Peace of God’ van John Rutter. De lectoren in de viering zijn Anna Marie Bakker en Wim Kuin.

Muziek neemt tot op de dag van vandaag een centrale plaats in in de activiteiten van de Stichting Kooger Kerk. Doel is om de kerk een pleisterplaats te laten zijn, een rustpunt in het jachtige bestaan van veel mensen.

De viering begint om 15:00 uur. Voor en na de mis kunnen bezoekers de iconenexpositie in de kerkzaal bekijken. (foto: kogerkerk.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl