Langedijk Centraal


Een scholier kan steeds vaker niet meer zonder laptop. Naast de andere schoolspullen is de aanschaf van een laptop een fikse uitgave voor ouders of verzorgers. Voor geschikte schoollaptop moet al snel tussen de 300 en 500 euro opgehoest worden en dat kan niet iedereen.

Ouders en verzorgers die dit niet kunnen betalen, kunnen aanspraak maken op een laptopregeling bij de gemeente. Die biedt momenteel echter geen oplossing voor gezinnen met meerdere kinderen in het voortgezet onderwijs, er kan slechts één keer per vijf jaar aanspraak worden gemaakt op de regeling. De kans dat een jongere broer of zus buiten de boot valt is dan groot.

Het minimabeleid is onlangs door de drie gemeenten in het HAL-gebied geëvalueerd en daarbij is ook gekeken naar de computerregeling. "De afspraak is om de computerregeling voor de HAL-gemeenten te herbezien en de mogelijkheden te verruimen voor gezinnen met meer kinderen," vertelt een woordvoerder van gemeente Alkmaar. Hoe de regeling er precies komt uit te zien is nog niet bekend.

Landelijk gezien keren gemeenten gemiddeld maximaal 401 euro uit, maar dit bedrag kan per gemeente sterk verschillen blijkt uit onderzoek van electronicaketen BCC.  Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk hebben via Haltewerk een gezamenlijke computerregeling, die maximaal 449 euro per gezin uitkeert voor een computer of laptop per gezin. In 2018 hebben 45 gezinnen in Heerhugowaard gebruik gemaakt van deze regeling, in Alkmaar waren dat er 72, en in Langedijk 16.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl