Langedijk Centraal


Iedereen weet onderhand wel dat het EK Wielrennen van 7 tot en met 11 augustus in en om Alkmaar plaatsvindt en dat dit dus de bereikbaarheid zal beïnvloeden. Voor voetgangers zijn er weinig beperkingen tijdens de wedstrijden, maar voor fiets- en vooral autoverkeer wel. Er is een interactieve kaart gemaakt met daarop informatie over beperkingen en mogelijkheden.

De binnenstad is voor fiets- en autoverkeer afgesloten ten tijde van de wedstrijden, maar ook zo'n 2,5 uur ervoor vanwege de opbouw en een uur erna nog voor de afbouw. Langs de routes geldt tijdelijk een parkeerverbod met wegsleepregeling. De parkeergarages De Vest en Karperton zijn dicht op alle dagen. De garage aan de Bagijnenstraat is alleen dicht op 9, 10 en 11 augustus. Wie de auto niet nodig heeft kan deze gewoon laten staan.

De Singelgarage is op die dagen op gezette tijden bereikbaar via de Wilhelminalaan. Er zijn diverse parkeerterreinen aangewezen buiten de binnenstad. De blauw gemarkeerde gebieden zijn te vinden op Overstad en rond station Alkmaar Noord. Op de parkeerlocaties bij de Olympiaweg en het AFAS stadion zijn fietsen beschikbaar.

Fietsers mogen rond de racetijden de binnenstad niet in. Er worden stallingsplaatsen ingericht, dit zijn de oranje gebieden op de kaart. Voetgangers zullen tijdens de wedstrijden via oversteekplaatsen het parcours over moeten. Ook voor auto's zijn een aantal oversteekplaatsen gepland (blauwe bolletjes).

De hele week rijdt Connexxion met een aangepaste dienstregeling en raadt mensen aan om vanaf hun reis van tevoren te plannen. Voor het ziekenhuis zijn tijdens de wedstrijdperioden lijn 1 en de tijdelijke 112 beschikbaar.

Meer informatie is ook te vinden alkmaar.nl/EKWielrennen.html en alkmaar-cycling.com.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl