Langedijk Centraal


Dinsdag 6 augustus gaat Museum Broekerveiling vanaf 11:00 uur weer terug naar grootmoeders tijd met de themadag 'Doen als Toen'. Voor jong en oud zijn er traditionele klusjes te bekijken en te doen, en is eten te proeven volgens traditionele recepten van onze voorouders.

Tussen 12:00 en 14:30 uur zijn succesrecepten uit verleden te proeven van bijvoorbeeld zuurkoolsoep, kapucijners met spek, griesmeelpudding (met vel!) en bessensap. Kom niet te laat want dan zijn de lekkernijen misschien al op. Verder geeft de palingroker een demonstratie en natuurlijk is bij hem heerlijke verse paling te koop, direct uit het vat.

Mensen in West-Friese klederdracht geven demonstraties van klusjes die vroeger heel gewoon waren, zoals het naaien van kappen, kralen brijen en kantklossen. Ook wordt er gewassen zoals vroeger. De liefhebbers mogen zelf klusjes uitproberen.

Kinderen kunnen zich kleden in West-Friese klederdracht en vervolgens een dansje maken. En natuurlijk is er allerlei ouderwets speelgoed om mee te spelen.

'Doen als Toen' duurt van 11:00 tot 16:00 uur. Meer informatie is te vinden op broekerveiling.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl