Langedijk Centraal


Gedurende de renovatie van de Leeghwaterbrug is de Ring Alkmaar tijdelijk opengesteld voor het landbouwverkeer. Zodra de brug klaar is geldt de oude situatie weer; landbouwverkeer mag dan alleen op een klein deel van de ring rijden, een klein stuk voor en een klein stuk na de Leeghwaterbrug.

De vereniging voor agrariërs LTO Noord en brancheorganisatie Cumela willen dat landbouwverkeer op de Alkmaarse Ringweg structureel wordt toegestaan. Hierover zijn de partijen in overleg met gemeente Alkmaar, Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat.

Alkmaar is welwillend, vanwege de verkeersveiligheid ziet de gemeente liever geen landbouwverkeer meer door de stad rijden. Rijkswaterstaat en Provincie Noord-Holland zijn nog terughoudend.

Daarom heeft gemeente Alkmaar ingenieursbureau Sweco in de arm genomen om onderzoek te doen naar de routes en omvang van het landbouwverkeer in en om Alkmaar. Hierbij worden ook bestuurders van het landbouwverkeer bevraagd middels een enquête. Op basis van de uitkomsten kan een definitief besluit genomen worden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl