Langedijk Centraal


Eind 2014 richtte GGZ Noord-Holland Noord twaalf  FACT-teams voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Zorgvisie kopte donderdag dat de FACT-teams zijn afgeschaft. Wie verder leest ziet dat de titel nogal misleidend is, maar GGZ NHN laat voor de zekerheid via Twitter weten dat de teams niet zijn opgedoekt, maar doorontwikkeld naar multidisciplinaire GGZ-teams.

Veel psychiatrische patiënten kampen met meerdere overlappende problemen, zoals zware depressie en verslaving. Voor een brede, integrale aanpak, richtte GGZ NHN twaalf FACT-teams op met daarin medewerkers van het eigen Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, Brijder Verslavingszorg, Parlan en de Alkmaarse stichting De Praktijk. FACT staat voor flexible assertive community treatment. Er wordt onder andere gewerkt vanaf de locaties Oude Hoeverweg 10 in Alkmaar en Bevelandseweg 3 in Heerhugowaard.

Onder het motto ‘Beter worden doe je thuis’, bieden de geëvolueerde FACT-teams nu zorg aan alle psychiatrische patiënten, wanneer nodig en mogelijk in eigen omgeving. Verbinding met lokale ketenpartners is een optie, net als tijdelijke opname in een kliniek is ook een optie, net als begeleiding bij zelfstandig wonen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl