Langedijk Centraal


Nadat ambtenaren het gemeentehuis van Langedijk in september verlaten hebben om neer te strijken in De Binding of het gemeentehuis van Heerhugowaard, zal het pand tijdelijk worden gebruikt voor huisvesting. Dit meldt het NHD. Wat er uiteindelijk met de locatie aan het Vroedschap wordt gedaan is nog even afwachten. Belangrijk daarbij is of de brandweerkazerne, verbonden aan het gemeentehuis, op die locatie moet blijven.

De Langedijker brandweerkazerne, die verbonden zit aan het gemeentehuis, heeft nu nog een nadrukkelijke rol binnen het kazernedekkingsplan van Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Hier zou eerst een oplossing voor gevonden moeten worden, voordat er nagedacht kan worden over sloop en nieuwe woningbouw op de plek van het complex. Het college heeft in ieder geval al 'allerlei fraaie plannen' bedacht.

Wethouder Ad Jongenelen vindt volgens het NHD het gemeentehuis "wel erg groot" voor anti-kraak. Daarbij wordt met tijdelijke herinrichting voor bewoning de woningnood een beetje bestreden. De verhuizing van de gemeente richting De Binding ligt overigens volgens de wethouder keurig op schema. Men is nu bezig met inrichten en schoonmaken.

Meteen op 3 september wordt al een eerste forumvergadering gehouden in De Binding. Het zal even wennen zijn in de flexibele vergaderzaal, met de raadszetels in een Lagerhuis-achtige opstelling. Ook de publieke tribune is minder statisch. Zaterdag 21 september 10:00 uur verricht burgemeester Leontien Kompier de officiële opening, in samenwerking met alle gebruikers van het gebouw.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl