Langedijk Centraal


Galerie Kraayeveld in Noord-Scharwoude houdt tot en met zaterdag 31 augustus zijn jaarlijkse zomerexpositie. Hoogtepunten zijn de net binnengekomen schilderijen en gouaches van Dirk Breed. Bijna alle werken zijn direct bij de inmiddels overleden kunstenaar thuis aangekocht en dus nooit eerder te zien en te koop geweest.

Opmerkelijk is dat alle schilderijen van Dirk Breed het dorp Kolhorn als onderwerp hebben, terwijl hij ze schilderde in zijn toenmalige atelier in Waverveen, gelegen naast de Vinkeveense Plassen. Dirk, die leefde van 1920 tot 2004, mocht dan ooit zijn geboortedorp hebben verlaten, Kolhorn heeft hem blijkbaar nooit laten gaan.

De zomerexpo toont verder olieverfschilderijen van Westfriese naïeve kunstenaars als Jannie Kuiper, Cor Kaay en Arie van Leyen. Ook is er werk van Bergense kunstenaars als Jaap Min en Harry Kuyten.

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroegere ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is elke donderdag tot en met zaterdag open van 13:00 tot 18:00 uur en verder op telefonische afspraak. Zie ook galeriekraayeveld.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl