Langedijk Centraal


Tijdens de 8e Ronde van de Westfriese Omringdijk stapten zondagochtend bijna 2.000 deelnemers op de fiets. Vanaf de vier startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn werden routes van 135 km over de hele dijk gereden of deeltrajecten van 50 of 80 km. Na de finish werd in ontspannen sferen nagenoten én Stichting De Westfriese Molens mocht een bedrag van ruim 1.400 euro in ontvangst nemen.

Op de dag zelf meldden zich op de vier startlocaties nog vele fietsers aan voor Ronde, ondanks dat er zo af en toe regen viel. De dag kende verder weinig regen, de wind viel mee en er was ook zon. Een typische Hollandse zomerdag.

Om 8:00 uur precies stonden grote groepen race- en toerfietsers klaar voor de volledige ronde van 135 km, De Grôte Daikboekel. Hoogtepunten waren onder andere de strijkmolens van Rustenburg, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, vuurtoren ‘de Ven’ bij Andijk en Kasteel Radboud in Medemblik. Bij de verzorgingsposten werden deelnemers in de watten gelegd onder andere met heerlijke lokale versnaperingen.

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is Stichting De Westfriese Molens. De stichting bezit en onderhoudt veertien maalvaardige molens binnen de Westfriese Omringdijk. Meelmolen De Lastdrager in Hoogwoud is dringend aan restauratie toe. De deelnemers brachten ruim 1.400 euro bijeen.

Organisator Le Champion en de vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagd evenement. De volgende editie van de Westfriese Omringdijk wordt gereden op zondag 12 juli 2020.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl