Spannende tijden voor vrachtwagenchauffeur Marco van Stralen uit Zuid-Scharwoude. Zijn wagen is door Truckstar-lezers aangewezen als een van drie finalisten voor de verkiezing 'Mooiste Truck van Nederland', in de categorie geconditioneerd vervoer. Van Stralen kan daarmee ook overall winnaar worden. Alle winnaars worden door een vakjury bekend gemaakt tijdens het 39e Truckstar Festival in Assen op 27 en 28 juli.

Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.200 vrachtwagens. De 24 finalisten zijn gekozen door de lezers van organiserend magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Showtrucks zijn uitgesloten van deelname, het gaat echt om werkauto's. Dat neemt niet weg dat elke truck voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Vanzelfsprekend wordt er flink gewassen en gepoetst, maar dikwijls krijgt een vrachtwagen ook nog even een spuitbeurt.
Pin It
Bekeken: 3098x
https://ee.itk.ac.id/data/