Langedijk Centraal


De sfeer in het Alkmaarse Noordwest Ziekenhuis, waar actie wordt gevoerd voor een betere CAO,  verhardt. De ziekenhuisdirectie eist van de actievoerders dat eind vorige week opgehangen kledingstukken met actiekreten worden weggehaald. Het ophangen van de kleding is in strijd met de brandweervoorschriften, zo laat de directie de actievoerders weten.

Die vinden op hun beurt dat de directie de veiligheidsvoorschriften misbruikt zodra de gehanteerde teksten een 'gevoelige snaar raken'. Eerder moest al een mat verwijderd worden met daarop de tekst ’Loop maar over ons heen, dat doet de NVZ ook’. De mat zou te glad zijn. Nu hangt er daarom kleding met de tekst '’Loop maar onder ons door, de NVZ loopt al over ons heen'. De kleding werd niet weggehaald en het actiecomité verbrak het overleg met de directie van het ziekenhuis.

Ook opvallend is de voorzichtigheid waarmee inmiddels met de pers wordt gecommuniceerd. "Het begint een politiek spel te worden en de directie misbruikt fouten in de media.", zo laat een woordvoerder weten. "Maar we zijn blij met alle media-aandacht omdat we het spel helaas zo moeten spelen."

Voor september is een tweede ronde van de staking aangekondigd waarbij het ziekenhuis breder wordt getroffen. Er hebben zich inmiddels 1.500 mensen bij het actiecomité gemeld.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl