Langedijk Centraal


Zondag 14 juli wordt de negende editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk verreden. Deze fietsklassieker van Le Champion voert langs pittoreske dorpjes, polders en de mooiste bezienswaardigheden die West-Friesland rijk is.

De Westfriese Omringdijk is bij uitstek geschikt voor een zomerse fietsronde. Het is vaak zonnig en warm, op de dijk staat een fijn briesje en verkoelend water is nooit ver weg. Deelnemers kunnen kiezen voor een ronde van 50, 80 of de grote ronde van 135 km, die ook wel de Grôte Daikboekel wordt genoemd. Er zijn diverse startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn. Langs de route zijn verzorgingsposten met heerlijke streekproducten zoals klaaitjes en krentenmik en ook typisch Westfries amusement.

Inschrijven met Early Bird korting kan tot en met 1 juli via
rondevandewestfrieseomringdijk.nl. Daarna wordt tijdig alle benodigde informatie gemaild en op de dag zelf ligt stuurbordje klaar op gekozen startlocatie. De 135km tocht start tussen 8:00 en 9:00 uur, de 80km tussen 09:00 en 11.00 uur, en de 50km van 10:00 tot 12:00 uur.

Naast de Ronde van de Westfriese Omringdijk organiseert Le Champion deze zomer nog een paar prachtige toertochten. Van 3 t/m 6 juli kun je deelnemen aan de Fiets4Daagse Alkmaar, met routes langs de kust, door het bos, naar Beemsterpolder en natuurlijk dwars door Alkmaar. Op zaterdag 10 augustus kun je de benen testen in de heuvels van de Ardennen tijdens de toerversie van de LBL Ardennen Classic. Daarnaast kun jij ook een dag ploeggenoot worden van Bauke Mollema, tijdens de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus in Groningen. Fiets samen met Bauke door zijn prachtige trainingsgebied en ontdek het veelzijdige Groningen. Kijk voor meer fietsevenementen op lechampion.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl