Langedijk Centraal


Zo’n zestig belanghebbenden gingen vorige week woensdag met elkaar in gesprek over de herinrichting van het Havenplein en de haven in Broek op Langedijk. De nieuwe input wordt verwerkt in een eerste 'voorkeursmodel', dat na de zomer zal worden gepresenteerd.

Aan de hand van alle wensen en ideeën uit de eerste bijeenkomst had stedenbouwkundig bureau Urbis drie 'inspiratiemodellen' uitgewerkt. Woensdag konden aanwezigen die modellen naar wens worden ingericht met losse puzzelstukjes. Daarmee werden mensen zich niet alleen bewust van de mogelijkheden maar ook de beperkingen. Zo moet iemand die kiest voor een plein zonder parkeerplekken, auto’s elders een plek gunnen. Er ontvouwden zich waardevolle discussies over de locaties van groen, recreëren en parkeren.

Aan de hand van de geleverde argumenten en opmerkingen – die allemaal zijn genotuleerd – gaat Urbis aan de slag voor een eerste ‘voorkeursmodel’. Dit model wordt na de zomer gepresenteerd en kunnen belanghebbenden de laatste puzzelstukjes inpassen.

Op gemeentelangedijk.nl is een PDF te vinden met een volledig verslag van de participatiebijeenkomst.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl