Langedijk Centraal


Wat ooit begon als fietsclub voor stoere dames mondde uit in een jaarlijks terugkerend evenement. De twee Rotaryclubs in Heerhugowaard en Langedijk doen dit jaar voor de eerste keer mee als ‘Tour de Soes Langedijk e.o.’, en wel op zondag 7 juli.

De Tour de Soes is een gezellige fietsdag voor jong en oud, waarbij geld bijeengebracht wordt voor goede doelen in de omgeving. De opbrengst van Tour de Soes Langedijk e.o. gaat dit jaar naar Stichting ‘Je mag er zijn’ in Noord-Scharwoude, De Alkmaarse Stichting Maria Magdalena en het project ‘Zicht op Talent’ van Artiance, eveneens uit Alkmaar.

Alle fietsen zijn toegestaan, dus ook e-bikes. Er is keuze uit afwisselende routes van 15, 30, 60 en 120 km door het mooie Noord-Holland met de mogelijkheid om onder andere Museum Broekerveiling te bezoeken. Dit is de start- en finishlocatie van Tour de Soes Langedijk e.o. Ook is hier live muziek.

De stoere dames van weleer zochten naar een passende naam voor hun fietsclub. Een mannelijke fietsclub stond bekend als de Slagroomploeg, omdat ze onderweg altijd aan een koffie met appeltaart en slagroom zaten. Echte dames eten soesjes. Ook in Langedijk worden alle deelnemers getrakteerd op een soesje.

Deelname kost 7,50 euro en voor kinderen 2,50 euro, inclusief loterij. Een passe-partout voor een startbewijs, kop koffie, lunchpakket voor onderweg, twee drankmuntjes en twee lootjes kost 20 euro. Inschrijven kan tot 30 juni via tourdesoes.nl en op de dag zelf vanaf 08:30 uur. De 120 km start tussen 9:00 en 11:00 uur, de 60 km start tussen 10:00 en 13:00 uur, de 30 en 15 km ritten starten tussen 11:00 en 13:00 uur.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl