Langedijk Centraal


Nederland moet in 2050 van het aardgas af zijn en gemeente Langedijk wil daarbij dat het in 2035 CO2-neutraal is. Het gemeentebestuur wil met Langedijkers in gesprek over het loslaten van aardgas, alternatieven en het Klimaatakkoord en heeft Diederik Samson gevraagd bij te dragen. Tevens worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar welke wijken los te koppelen voor 2030. De infoavond is op woensdag 22 mei in Theater De Binding.

Diederik Samsom geeft op uitnodiging van wethouder Nils Langedijk een presentatie en voegt zich in de discussie. Het voormalig Tweede Kamerlid is nu onder andere adviseur bij HVC met betrekking tot energietransitie, en is voorzitter van het onderdeel Gebouwde Omgeving voor het Klimaatakkoord. Als voorzitter leidde hij de onderhandelingen over de verduurzaming van woningen en gebouwen.

In het Interbestuurlijk Programma (IBP) van het Rijk is afgesproken dat alle gemeenten uiterlijk in 2021 een beeld hebben van de transitie naar een aardgasvrije toekomst. In een warmtevisie moet beschreven zijn welke wijken voor 2030 van het aardgas af zijn. Hiervoor is onderzoek gedaan, waarvan de resultaten worden gepresenteerd.

Wethouder Langedijk: "Deze avond is een belangrijke eerste stap naar een mooiere en schonere wereld. Het is van belang dat we ons bewust worden van ons energieverbruik. Als we daarbij tegelijk besparen op geld, innovatie aanjagen en meer betrokken zijn bij onze eigen woonomgeving, dan is dat helemaal mooi."

De infoavond begint om 20:00 uur, de inloop met koffie en thee is vanaf 19:45 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Wikipedia)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl