Langedijk Centraal


Op 11 en 12 mei zijn weer vele honderden wind-en watermolens in Nederland in bedrijf en open voor bezoek. Vooral in onze regio zijn molens beeldbepalend voor het landschap, maar je krijgt pas echt een goede beleving als je ze van binnen bekijkt. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Ook is tijdens de Nationale Molendagen te zien hoe bewoners vandaag de dag leven in en om hun molen.

Op de website Molens.nl is te zien welke molens op de Molendagen open zijn voor bezoek. Zo zijn geopend de Museummolen in Schermerhorn, De Otter in Oterleek, de Veenhuizermolen en de Poldermolens A, E, C, G en M in het Geestmerambacht, in Stompetoren, Schermerhorn, Ursem en Zuidschermer.

Een immer populaire molen is de Museummolen. Begonnen als ‘buurtinitiatief’, komen er jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen, en sinds 1 april weer elke dag. Er zijn een aantal vernieuwingen, zo is de informatievideo nu te beluisteren in zes talen. Kunstenaar/cartoonist Chris Duinmeijer zal tijdens de Molendagen bezoekers met de molens portretteren.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl