Langedijk Centraal


Tot grote verbijstering van de fracties van CDA en Kleurrijk Langedijk stond de gemeenteraad dinsdagavond binnen een half uur weer buiten. De fracties hadden om de extra raadsvergadering gevraagd omdat ze de gang van zaken rond de fusie met Heerhugowaard niet in orde vinden. Maar het (enige) onderwerp werd door een grote meerderheid van de agenda gehaald.

Langedijk en Heerhugowaard willen per 2020 ambtelijk fuseren, twee jaar later gevolgd door een volledige fusie. Het CDA vindt de communicatie richting de raad over de fusie onder de maat en is het niet eens met een mogelijk onderzoek naar de fusiewensen van inwoners van Sint Pancras en Koedijk. Het CDA vond een medestander in Kleurrijk Langedijk en vroeg om een ingelaste raadsvergadering.

Door het gemeentebestuur wordt op dit moment informatie ingewonnen bij een gespecialiseerd bedrijf over de mogelijkheden van zo'n (gedeeltelijke) volksraadpleging. Tijdens de raadsvergadering van 7 mei zal die informatie worden gedeeld met de raad, maar beide partijen wilden daar niet op wachten.

CDA en Kleurrijk Langedijk vrezen dat er voor die tijd al een opdracht tot een volksraadpleging is verstrekt. Burgemeester Leontien Kompier bevestigde echter dat dat niet het geval is. Een meerderheid van de raad zag daardoor niet meer de noodzaak om het enige agendapunt van de extra raad te behandelen, waardoor iedereen op tijd naar huis kon om voetbal te kijken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl