Langedijk Centraal


Eind juni vertrekken vijftien leerlingen en drie leraren van de Langedijkse locatie van het Jan Arentsz voor ruim een week naar Oeganda, om een bezoek te brengen aan het dorpje Bukomansimbi, waar stichting UP4S een project heeft lopen. De stichting zet zich in voor goed onderwijs voor kansarme kinderen.

Het doel van deze reis is om de scholieren kennis te laten maken met een compleet andere cultuur dan de Nederlandse, en hen bewuster te laten worden van de wereld. In de negen dagen dat de groep in Oeganda is, gaan zij onder andere onderwijs volgen aan een school, workshops geven aan de lokale bevolking en meewerken aan diverse lopende projecten in het dorp. Uiteraard ontbreekt een safari niet op het programma.

Iedereen die naar Oeganda vertrekt, heeft het geld hiervoor zelf neergelegd. Dit hebben zij bij elkaar verdiend met diverse activiteiten, sponsoracties en het benaderen van diverse lokale bedrijven.

De reis wordt gesteund door Langedijk4Global Goals, dat kleding en mobiele waterfilters ter beschikking heeft gesteld. Met de filters kan vuil regenwater gefilterd worden tot schoon water om te drinken en mee te koken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl