Langedijk Centraal


Manege Beukers is dit weekend drie dagen lang het toneel van de North Holland Horse Trials. Het internationale evenement is voor het vijfde jaar de start van het paardenseizoen. Ruiters uit onder meer Duitsland, Japan en Noorwegen zijn met hun paard in Oudkarspel neergestreken om deel te nemen aan de North Holland Horse Trials.

Als voorzitter van de North Holland Horse Trials is Wim Schrama nauw betrokken bij het evenement en hij steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. De organisatie heeft het evenement vanaf het eerste jaar op de kaart gezet in Duitsland. "Ze vinden het een fijne wedstrijd. Dat heeft te maken met het mooie en open terrein. Ook qua organisatie, punten als de parkeerplaats en de stallen ligt centraal. Dat ervaren ze als fijn en plezierig. Het evenement is goed voor oude en jonge paarden", vertelt voorzitter Wim Schrama.

"Wat ook voor tevredenheid zorgt bij de ruiters is de gemoedelijkheid die de organisatie uitstraalt. ‘We proberen als organisatie tegen de ruiters aan te staan. Zo staan we open voor suggesties. Als ze mij vragen of wij bij de planning rekening kunnen houden met wedstrijden dan staan we daar voor open. Nu beginnen we de cross country met de laagste klasse en is de hoogste klasse op prime time", aldus Schrama. Dat laatste is ook voor het publiek aantrekkelijk omdat het hoogtepunt dus op een mooi moment op de dag valt.

Voor Langedijk en mensen uit de buurt is het een bijzonder evenement. "Ze kunnen zien hoe hun eigen recreatieschap wordt gebruikt voor zo’n sportevenement. Dat je er kan wandelen en tegelijk getuige kan zijn van topsport. Je kan dus dubbel genieten. Je hoeft geen kenner te zijn om de kwaliteiten te kunnen zien. Het is niet zomaar iets waar de paarden overheen springen", besluit de voorzitter.

Langedijk Centraal fotograaf Rolf Kieft maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te zien is.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl