Langedijk Centraal


Langedijk en Heerhugowaard hebben niet dezelfde subsidieregelingen voor bijvoorbeeld sportverenigingen. Logisch dat daar vragen over kwamen tijdens
twee informatiebijeenkomsten voor maatschappelijke organisaties over de gemeentelijke fusie. De verantwoordelijke wethouders Marcel Reijven (Langedijk) en John Does (Heerhugowaard) konden geen bedragen noemen, "maar het zal duidelijk zijn dat die subsidies straks voor iedereen gelijk zijn."

'Harmoniseren' heet dat in bestuurlijke taal. Dat zal gebeuren gedurende de twee jaar na de fusie op 1 januari 2022. Want daar beslist de nieuwe gemeenteraad over, benadrukten beide wethouders. Tot die tijd blijven de subsidies zoals ze zijn. Dat geldt ook voor zaken als horecasluitingstijden en leges. Want in één gemeente gelden voor alles en iedereen dezelfde regels.
Alle belanghebbende organisaties worden vanaf nu betrokken bij het inventariseren van de huidige regelgeving en mogelijke wensen voor de toekomst.

De bijeenkomsten werden goed bezocht met zo’n 45 vertegenwoordigers per bijeenkomst. Woensdag 17 april is in Heerhugowaard de laatste bijeenkomst voor inwoners in Dancing Marlène, aanvang 19:00 uur. Aanmelden is niet nodig.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl