In Langedijk en Heerhugowaard zijn in maart en april niet twaalf maar totaal dertien informatiebijeenkomsten gepland om de voorgenomen fusie met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties te bespreken. De extra ontmoeting is dinsdag 9 april in Museum BroekerVeiling en start om 19:00 uur. Ook belanghebbenden van buiten Broek op Langedijk zijn welkom.

Inmiddels zijn meerdere bijeenkomsten geweest. Zoals in Sint Pancras, waar stemmen opgaan voor een fusie met Alkmaar, en in Heerhugowaard De Noord, waar slechts drie inwoners op kwamen draven. Tijdens de infoavonden kunnen inwoners en ondernemers aangeven waar de fusiegemeente aandacht voor moet hebben. De komende weken staan er nog zes gepland, plus twee voor maatschappelijke organisaties. Inspraak is ook mogelijk via langedijkenheerhugowaard.nl.

De zes bijeenkomsten starten om 19:00 uur, maar iets later aanschuiven is geen probleem. Belangstellenden wordt aangeraden het mobieltje mee te nemen.

Donderdag 4 april, De Binding, Zuid-Scharwoude
Dinsdag 9 april, Museum BroekerVeiling, Broek op Langedijk
Donderdag 11 april, Het Behouden Huis, Oudkarspel
Woensdag 17 april, Café de Bonte Koe, Koedijk
Woensdag 17 april, Dancing-Partycentrum Marlène, Heerhugowaard
Donderdag 18 april, Museum BroekerVeiling, Broek op Langedijk

De twee meetings voor organisaties en verenigingen zijn op 3 en 8 april bij Restaurant-Proeverij Gewoon Lekker in Heerhugowaard. Inloop is vanaf 19:00 uur en de start is om 19:30 uur. Aanmelden is hier wel noodzakelijk, dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle meningen en inzichten worden verwerkt in het herindelingsontwerp, waar de gemeenteraden naar verwachting in juli een besluit over zullen nemen. Daarna volgt een officiële inspraakprocedure in beide gemeenten. Als dan ook provincie en rijk instemmen met de herindeling zijn er in november 2021 gemeenteraadsverkiezingen en is de fusie in 2022 compleet.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl