Langedijk Centraal


Zoals gebruikelijk was er in de eerste maand van het jaar een toename van het aantal WW-uitkeringen. Veel arbeidscontracten lopen tot het einde van het kalenderjaar en niet iedereen stroomt direct door naar een nieuwe baan. In de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk bleef die met respectievelijk 4,8%, 4,6 en 2,6% ruim onder het landelijk gemiddelde van 6,2.

Alkmaar kent op het moment 1.681 WW'ers en Heerhugowaard 811. In beide gemeenten is dat 2,8% van de beroepsbevolking. Langedijk heeft 349 WW'ers, 2,3% van de beroepsbevolking. Het landelijk gemiddelde zit op 3,1%.

Alleen in de sectoren cultuur en onderwijs was een lichte plus te zien. De grootste stijgingen waren afgelopen maand te zien in de uitzendbranche en de bouw, maar in deze sectoren zijn van oudsher dynamisch met veel WW-instroom en ook uitstroom.

Opvallend is dat landelijke stijging in januari groter was dan in voorgaande jaren, maar dat hoeft nog niets te betekenen. De economie groeit nog steeds. De verwachting is dan ook dat het aantal uitkeringen gewoon weer verder zal dalen. Maar dan wel minder snel dan voorheen, omdat de economische groei afzwakt en de werkeloosheid al laag is.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl