Langedijk Centraal


"Wist u dat meer dan 50% van de camerabeelden van ondernemingen niet door de politie (opsporing) en het Openbaar Ministerie (vervolging) kunnen worden gebruikt door de slechte kwaliteit?" Dit meldt Politie Alkmaar via Facebook. Politie en OM kunnen daardoor verdachten moeilijker opsporen en vervolgen.

Ondernemers zijn vaak afhankelijk van wat installateurs verkopen en wat hun budget toestaat. Gevolg is dat het systeem dan niet altijd voldoet aan de opsporingseisen van de politie. Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing heeft daarom met de politie een checklist ontwikkeld die wordt uitgevoerd door een rapporteur van het Centrum van Criminaliteitsbeheersing en Veiligheid (CCV). Met de negen punten voor 'excellent cameratoezicht' van de scan van de politie en het OM vergroten ondernemers, maar natuurlijk ook particulieren, de kans op geschikte beelden voor heterdaadkracht, opsporing en vervolging.

Overigens kunnen ondernemers een gratis scan van het CCV aanvragen om de eigen camerasystemen en -opstellingen te laten controleren. Deze scan levert tevens een gratis aanmelding op bij het platform Camera in Beeld.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl