Bij de grote schuurbrand donderdagochtend in Oudkarspel is zoals al werd vermoed asbest vrijgekomen. Dat blijkt volgens het NHD uit onderzoek van de provinciale milieudienst RUD Noord-Holland Noord. De asbestdeeltjes zijn in een tuinen aan de Laanweg terechtgekomen. In een gemeentebrief aan betrokken bewoners staat dat het gezondheidsrisico 'verwaarloosbaar' klein is.

Een gespecialiseerd reinigingsbedrijf is inmiddels bezig met asbestsanering. Als eerste is een toegangspad naar Laanweg 13 aan de beurt.  Naar verwachting worden de besmette achtertuinen aan de Laanweg 13 t/m 24 vanaf maandag onder handen genomen. Er wordt gewerkt van 07:00 tot 16:00 uur, waarbij er na twee uur werken telkens verplicht een uur rust genomen wordt. Binnen twee weken moet de hele klus geklaard zijn.

Ondanks het 'verwaarloosbaar' kleine risico, worden bewoners aangeraden om, schoenen, wielen van kinderwagens, fietsbanden, hondenpoten en tuingroenten goed schoon te maken voordat ze mee naar binnen gaan.
Pin It
Bekeken: 2091x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/