Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


De buurman van de getroffen boerderij in Oudkarspel waar vanochtend in alle vroegte een zeer grote brand uitbrak, werd vanochtend bruut gestoord door kletterende platen. "Ik heb m'n vrouw en kind geroepen en ben direct het huis uitgegaan", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws.

De brand ontstond in een grote schuur vol met pallets aan de Laanweg. De uitslaande vlammen sloegen over naar meerdere schuren in de buurt. Maar door snel optreden van de brandweer, werd het huis van de buurman van het bloemenbedrijf gespaard. "Er werd een gordijn van water gespoten tussen het vuur en mijn huis, waardoor het geen vlam kon vatten."

Volgens de buurtbewoner zijn er drie koelhuizen en twee schuren afgefikt. "Het was heel heftig. Ik hoorde rond 07.00 uur de platen van de gebouwen kletteren. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

Het is vooralsnog een raadsel hoe de brand in de schuur is ontstaan. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Er wordt ook onderzocht of er asbest is vrijgekomen. De brand is inmiddels helemaal uit, de gebouwen worden door de brandweer gesloopt. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd, het gaat om zo'n 20 tot 30 huizen. Bewoners worden opgevangen in hotel De Buizerd in Oudkarspel.

Bewoners in de buurt zijn via een NL-Alert op de hoogte gesteld van de situatie en worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden. "De grootste rookwolken zijn inmiddels wel verdwenen, maar de NL-Alert blijft nog wel van kracht." De dikke, zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl