Langedijk Centraal


Als alles volgens planning loopt kunnen kinderen rond oktober 2019 veilig naar school over ‘hun’ nieuwe brug. Tijdens de forumvergadering in Langedijk dinsdagavond bleek het merendeel van de raad enthousiast te zijn voor een nieuwe brug over de Laansloot nabij de basisscholen De Koolvlet en De Phoenix. Over twee weken besluit de raad officieel of het plan doorgaat, maar de vooruitzichten zijn goed.

Vorig jaar diende Kleurrijk Langedijk een motie in om de onveilige verkeerssituatie rondom deze scholen op te lossen. De kinderen van de basisscholen kwamen al snel met een idee: er moet een brug komen over de Laansloot. De gemeente ging hiermee aan de slag en liet twee ontwerpen maken. Deze werden in november gepresenteerd aan de leerlingenraden van beide basisscholen en de keuze was snel gemaakt.

Het college verwachtte aanvankelijk dat de brug zo’n 150.000 euro zou gaan kosten, maar nu wordt dat geschat op 226.500 euro. Voor dat geld komt er wel een duurzame brug te staan, dat stroom opwekt middels zonnepanelen. Hier moet de raad akkoord op geven.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl