Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Bij een brand in meerdere schuren op de Laanweg in Oudkarspel is vanochtend mogelijk asbest vrijgekomen. Door de wind kan de stof verspreid zijn in een straal van 150 meter rondom de getroffen schuren. De brand ontstond in een grote schuur met pallets en een koelcel. De uitslaande vlammen sloegen over naar meerdere schuren in de buurt.

De brandweer meldt dat het nog niet zeker dat de asbest ook daadwerkelijk is vrijgekomen. "Dat wordt op dit moment nog onderzocht", vertelt Roeland Eijpe van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tegen mediapartner NH Nieuws. Er was niemand in de gebouwen aanwezig. Omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Bewoners worden opgevangen in hotel De Buizerd in Oudkarspel.

Bewoners in de buurt zijn door een NL-Alert op de hoogte gesteld van de situatie en worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden. "De grootste rookwolken zijn inmiddels wel verdwenen, maar de NL-Alert blijft nog wel van kracht", aldus Eijpe. De dikke, zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

Gasten van de nabijgelegen camping De Oude Boomgaard konden volgens de brandweer hinder ervaren van de dikke zwarte rook die over het gebied trok. "Wij zijn gebeld door de politie die ons al snel op de hoogte stelde van de brand. Gelukkig waaide de wind gunstig en trokken de wolken hoog over onze camping heen", meldde een medewerker.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl