Langedijk Centraal


Al 2.000 inschrijvingen voor Plus Wandel4daagse Alkmaar

De dertiende editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gehouden van 19 tot en met 22 juni, maar vrijdag ontving organisator Le Champion al de 2.000e inschrijving. Deze kwam van Ria Maas uit Kaatsheuvel. Uit de vijf opties koos de 61-jarige debutant voor het vier dagen achter elkaar wandelen van 25 kilometer. De verwachting is dat er totaal 6.000 aanmeldingen binnen zullen komen.

"Mijn man en ik zijn echte wandelaars, we hebben al aan meerdere wandelevenementen van Le Champion deelgenomen. Dit wordt de eerste keer in Alkmaar", aldus Ria Maas. Ze heeft meerdere keren de Vierdaagse in Nijmegen gewandeld en zij en haar man waren toe aan iets anders. "Vooral mijn man was het beu, het werd tijd voor een nieuwe vierdaagse. We zijn op zoek gegaan naar de combinatie tussen lekker wandelen en gezelligheid. Iets wat we in Alkmaar zeker kunnen verwachten."

Ook uit het buitenland komen wandelaars op de Alkmaarse vierdaagse af. Inmiddels zijn er al acht nationaliteiten ingeschreven. Het gros komt uit Nederland en daarvan woont 65 procent in Noord-Holland. De meesten schrijven zich in voor 25 km per dag, op de voet gevolgd door de 20 km. Er kan ook 8 1/2, 15 of 40 km per dag worden gewandeld en er kan gekozen worden tussen twee of vier dagen. Wegens succes is het weer mogelijk om met een groep in te schrijven.

Iedere dag zijn er andere routes met een andere startlocatie. Zo is er een route door de prachtige Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over het strand en dwars dóór historische gebouwen en locaties zoals de BroekerVeiling in Langedijk, Landgoed Willibrordus in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen. Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein.

Inschrijven voor de Alkmaarse vierdaagse 2019 kan tot en met 5 juni via pluswandel4daagsealkmaar.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl