Langedijk Centraal


Maandag 4 februari gaat de jeugdzorg in de wijde regio over van Parlan naar Horizon. Er heerste veel onrust over de continuïteit van de zorg en het mogelijk ver van huis onderbrengen van cliënten - in Zuid-Holland zelfs - maar dat bleek niet nodig. Wie voor 4 februari is aangemeld voor 'Jeugdzorg Plus' kan zijn of haar traject nog bij het Transferium in Heerhugowaard afronden en wie daarna volgt kan terecht in Bakkum. De gemeenteraad Castricum moet alleen nog even officieel groen licht geven.

In voormalig kindertehuis Antonius in Bakkum kunnen tot dertig minderjarigen met ernstige gedragsproblemen en/of complexe ontwikkelingsstoornissen terecht. Dit meldt het NHD. Het rijksmonument zou 'uitermate' geschikt zijn en weinig verbouwing behoeven, om jongeren te behandelen die zijn doorverwezen door de kinderrechter.

Gezien de gemiddelde in- en uitstroom van zes cliënten per maand, is er voor Horizon voldoende tijd om een tweede en eventueel derde locatie te vinden voor extra capaciteit in de regio. Maar mocht het nodig zijn, kan het Antonius tijdelijk vijftig 'zwaardere hulpgevallen' onderbrengen. De zorgaanbieder zal in de overgangsfase dan ook geen beroep doen op het Transferium, al voren de zorginstellingen wel gesprekken over samenwerking op andere vlakken.

Horizon heeft diverse gebouwen in Noord-Holland Noord op het oog voor jongeren waarvoor hulp minder urgent is, voor wie vaak al aan het eind van zijn of haar behandeling zit. Er waren onderhandelingen over een locatie in De Rijp, maar die  zijn afgeketst. (foto: Google)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl