Langedijk Centraal


De verbouwing van De Binding is in volle gang. Er wordt gewerkt aan de nieuwe centrale hal, de bibliotheek en de eerste verdieping. Na afronding kunnen Langedijkers op de begane grond terecht voor alle gemeentelijke publiekszaken zoals de GGD en het WMO-loket, en kan er ook door de gemeenteraad vergaderd worden. Het huidige gemeentehuis wordt verlaten en heeft nog geen nieuwe invulling. Een aantal ambtenaren verhuist (alvast) naar Heerhugowaard.

De Binding is een multifunctioneel gebouw met op de begane grond alle ruimte voor de lokale overheid, jeugdhulp, de bibliotheek, muziekeducatie en Theater de Binding. Het Jan Arentsz met zijn rond 500 leerlingen wordt geconcentreerd op de bovenste twee verdiepingen en krijgt een eigen ingang.  De school zat ruim in zijn jasje en de stafruimten zaten op de begane grond, ver weg van de leerlingen.

Jan Arentsz-directeur Cees Bood is zeer verheugd met de wijze waarop het gebouw wordt ingericht, is te lezen in het Langedijker Dagblad. Hij belooft dat de school, dankzij de inbreng van leerlingen zelf, prachtig wordt. Mooier dan ooit zelfs. Voor nu verwondert hij zich over hoe positief iedereen omgaat met de ongemakken van de verbouwing. Zo moeten kinderen even naar buiten om van de ene naar de andere vleugel te komen, maar dat vinden ze eigenlijk wel even lekker.

Conciërge Rob van der Plas was verrast over de bijzondere ideeën die een groepje leerlingen naar voren bracht. De scholieren wilden een knusse, gezellige en huiselijke sfeer creëren met een mix van retro en moderne industriële elementen. De school heeft voor de inrichting een paar oude trambanken uit het Oostblok op de kop kunnen tikken. Er komt een ruimte om te chillen (maar niet eten).

Deze donderdagavond heeft Jan Arentsz, zoals ieder jaar open huis, in het bijzonder voor leerlingen in groep 7 en 8 en hun ouders en verzorgers. Inloop is vrij van 18:30 tot 21:00 uur. (foto: gemeente Langedijk)

 

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl