Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt komen werkeloze 50-plussers nog steeds maar moeilijk aan een nieuwe baan. Een aantal van hen heeft daarom de handen ineen geslagen om het Netwerkcafé Alkmaar op te richten. Vrijdagochtend opende wethouder Paul Verbruggen de eerste editie. "Deze mensen zijn heel vaardig maar komen niet aan het werk.", zo omschrijft hij het probleem.

Netwerken blijkt dan vaak een missende schakel te zijn. De economie en de vacaturemarkt zijn de afgelopen jaren flink veranderd en daarmee ook de manier waarop bedrijven aan werknemers komen. "Als je daar niet in thuis bent heb je daar hulp bij nodig waardoor je er beter in wordt en steviger in je schoenen komt te staan", zo vertelt Simone Spierings die zelf werkeloos werd maar inmiddels weer een mooie baan heeft.

De eerste editie lijkt meteen een succes, zo'n 100 vijftigplussers uit de regio kwamen naar Wijkcentrum Overdie in Alkmaar.  Er werd aandacht besteed aan persoonlijke drijfveren, lichaamstaal bij gesprekken en sollicitaties, het succesvol inzetten van jobsites en het perspectief van werkgevers. Uiteraard was er ook de mogelijkheid om te netwerken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl