Het Langedijker college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een stedenbouwkundig plan voor de voormalige locatie van de Overbrugging in Noord-Scharwoude. Het plan is overgenomen van de Woonstichting Langedijk, die op verzoek van de gemeente een plan voor deze locatie heeft opgesteld.

In overleg met omwonenden is het afgelopen jaar een plan opgesteld dat uitgaat van 21 sociale huurwoningen en vijf koopwoningen. Het is de bedoeling dat de Woonstichting Langedijk de 21 sociale huurwoningen zal realiseren en gaat verhuren. De Overbrugging ligt grofweg tussen de sportvelden van LSVV, de Sportlaan en de Dr. Wilminkstraat in Noord-Scharwoude. Het gebouw is vorig jaar gesloopt.

Ad Jongenelen, projectwethouder: “In Langedijk bestaat een grote vraag naar sociale huurwoningen, daaraan willen we als college tegemoet komen. Wij vinden het belangrijk dat het plan past in de omgeving, dat de toekomstige bebouwing levensloopbestendig is en voldoet aan de nul-op-de-meter energienorm.”

Het stedenbouwkundig plan is tot stand gekomen na meerdere overleggen met de klankbordgroep. Hierdoor is er een plan ontstaan, waar de buurtbewoners zich goed in kunnen vinden. De gemeenteraad zal zich binnenkort over het plan buigen.
Pin It
Bekeken: 2081x
https://ee.itk.ac.id/data/