Tijdens de forumvergadering dinsdagavond gingen de wenkbrauwen van raadsleden omhoog toen wethouder Jongenelen dacht de besluitvorming over de vaarverbinding tussen de Achterburggracht en de Machinesloot niet te vertroebelen met een financiële discussie. Bij de vergaderstukken ontbraken de kostenramingen van de twee vaarroutes waarover de raad moet beslissen. De ramingen zijn er wel, maar alleen vertrouwelijk voor het college.

"Eerst tracékeuze, daarna scenariokeuze" pleitte wethouder Jongenelen. Met andere woorden: raadsleden maken eerst een keuze voor de oostelijke of westelijke variant en daarna kan er gepraat worden over de invulling, waarbij voor de oostelijke variant geldt dat "hier minder mogelijkheden zijn om aan de financiële knoppen te draaien" dan bij de westelijke variant.

"Het lijkt wel natte vingerwerk" aldus raadslid Nugteren (ChristenUnie). Hij wil de ramingen voor de oostelijke en voor de westelijk variant van de nieuw aan te leggen vaarroute eerst inzien voor een keuze gemaakt kan worden.

Raadslid Waal (PvdA) is het ermee eens. "Het college gebruikt ook het financiële argument, dus is het onaanvaardbaar dat de geactualiseerde kostenramingen niet beschikbaar komen voor de raad."

De raad wil eerst de ontbrekende informatie inzien, alvorens te besluiten welke vaarroute het gaat worden. Mogelijk kan in de volgende vergadering op 12 februari hier wel een klap op gegeven worden.
Pin It
Bekeken: 6882x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/