Langedijk Centraal


Vrijdag 18 januari vindt de officiële opening plaats van Coöperatie Lichtpunt aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar. Deze sociale coöperatie is een initiatief van Halte Werk en wordt gesteund door de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Lichtpunt helpt mensen weer te participeren in de maatschappij als sociaal ondernemer met kennis en inzet van het eigen netwerk.

Het idee voor een sociale coöperatie is over komen waaien uit Breda. In maart 2018 heeft Halte Werk haar klanten opgeroepen voor een informatiebijeenkomst. Uit deze grote groep zijn er dertien aspirant ondernemers geselecteerd, die daarna deelnamen aan een oriëntatiefase met een drietal workshops. Acht van hen besloten zich uiteindelijk aan te sluiten en daarmee was Coöperatie Lichtpunt op 1 juli 2018 geboren.

Timothy start ‘Caribiën Food’ op, een culinair bedrijfje met Caribische-Antilliaanse-Surinaamse inslag. Sabrina helpt via 'Through het doolhof'  westerse expats met integratie. Ze leren de Nederlandse taal kennen en krijgen ondersteuning bij allerlei praktische migratiezaken. Ria zet aan tot bewegen met de Yoga Zaak. Ingrid is energetisch kindertherapeut en begeleidt kinderen en hun ouders/verzorgers met allerlei problemen. Jacqueline laat met haar muzikale vaardigheden cursisten een muzikale reis maken op de piano. Martin is een handige duizendpoot die met zijn elektronische achtergrond allerlei klusjes uitvoert. Roelie's is een handige vakvrouw en met 'Christina’s Home Style' knapt ze meubels op en ontwerpt nieuwe. Paul is dol op motorrijden en motorreizen. Op zijn website biedt hij routes en locaties in Europa aan voor toertochten met de motor.

Lichtpunt staat open voor meer ondernemers. Wie interesse heeft en een bijstandsuitkering, kan contact op met zijn of haar Halte Werk klantmanager. Bij het opstarten van een onderneming zijn er mogelijkheden om (aanvankelijk) je bijstandsuitkering te behouden.

Vrijdag 18 januari is de opening van 15:00 tot 17:00 uur bij De Waterkant (oude locatie Rijkswaterstaat bij Bobby's Snacks), Kanaaldijk 301 te Alkmaar. Gaarne aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie graag medewerking wil verlenen aan dit sociale project middels sponsoring is ook van harte welkom, er zijn nog heel wat spulletjes nodig.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl