Langedijk Centraal


CDA en SPA hebben vragen gesteld aan het Alkmaarse college over het feit dat vanaf maart alleen nog kleine elektrische bussen in de regio zullen rijden. In de bus kunnen maximaal negentien passagiers en als de chauffeur één persoon meer meeneemt kan hij een fikse boete verwachten. Dit kan ervoor zorgen dat mensen een half uur langer bij een halte moeten wachten omdat ze niet mee mogen.

In de ogen van de twee partijen is dit onacceptabel. Volgens hen is de vraag naar vervoer bij veel buslijnen erg hoog, zeker in de spits en met slecht weer. De huidige, grote groene bussen kunnen het aantal passagiers dan soms al amper aan, laat staan dat de kleine bussen dit kunnen.

CDA en SPA hebben naar aanleiding van hun zorgen vragen gesteld aan het college. De grootste vraag van de partijen is of het college het er niet mee eens is dat het scenario van de kleine busjes onacceptabel is, en of het college bereidt is de situatie te bespreken met de provincie zodat er 'normaal' openbaar vervoer blijft.

Als laatst is er ook de vraag of het college bereidt is zelf naar de gemeenteraad te stappen en met een voorstel te komen als een mogelijk gesprek met de provincie op niks uitloopt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl