Langedijk Centraal


Circus Sijm sluit zijn seizoen traditiegetrouw af in Heerhugowaard, waar het dit jaar de achttiende editie van het Wintercircus presenteerde. Zaterdag is in de tent van Wintercircus Sijm de NHD Circus Award uitgereikt. Televisiepresentator Bert Kuizenga overhandigde de award aan de winnaars, Duo Double Risk uit Italië, twee kruisboogschutters.

Twee weken lang kon het hooggeëerde publiek stemmen op de act die men het spannendst, mooist of leukst vond. Duo Double Risk uit Italië kwam als winnaar uit de bus. Het Italiaanse duo presenteert een unieke act waarbij alles aankomt op precisie, concentratie en vooral heel veel lef. Marco schiet met zijn kruisboog aan een razend tempo pijlen rakelings naast zijn vrouw Priscilla. Maar daar blijft het niet bij, want Priscilla is niet te beroerd om de kruisboog over te nemen van haar echtgenoot en hem op Marco te richten.

Marco en Priscilla zijn beiden gerenommeerde circusartiesten, en werkten eerder in de grootste Europese circussen. Hun bloedstollende act werd zelfs bekroond in het befaamde Bolshoi Circus in Moskou. Na een volledig seizoen Nederland doorkruist te hebben met Circus Sijm, vallen ze dus opnieuw in de prijzen.

De uitreiking van de NHD Circus award betekent ook meteen het einde van de tournee van Circus Sijm. Die tournee begon in maart, en bracht het circus langs een 40-tal dorpen en steden in Nederland. Na afloop van de laatste show werd het circus afgebouwd, en reist men weer terug naar het winterkwartier in Broek op Langedijk. Dan genieten de medewerkers van enkele weken welverdiende rust. Heel lang rusten is echter geen optie, want binnen enkele weken is het weer alle hens aan dek: wanneer de lente aanbreekt, vertrekt het circus weer op tournee.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl