Het Stedenbouwkundig Beeldkwaliteitsplan voor ontwikkeling van de woningbouw aan de westkant van Sint Pancras is gereed. Wethouder Ad Jongenelen: “Het beeldkwaliteitsplan borgt het dorpse en groene karakter van dit deel van Sint Pancras". Binnenkort wordt het plan ter stemming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Het beeldkwaliteitsplan betreft de bouw van niet meer dan 76 veelal vrijstaande woningen in diepe achtertuinen langs de Gedempte Veert.

In 2011 heeft de gemeenteraad een gebiedsvisie voor de westrand van Sint Pancras vastgesteld. In deze visie is opgenomen dat er per woning aan de Benedenweg maximaal één woning langs de Gedempte Veert mag worden gebouwd. In de eerste helft van 2018 is overleg geweest met de grondeigenaren. Vervolgens is een Stedenbouwkundig Beeldkwaliteitsplan opgesteld en afgestemd met de Coöperatie Gedempte Veert. Het resultaat is een plan met hooguit 76 veelal vrijstaande woningen.

De coöperatie vertegenwoordigt een groot deel van de grondeigenaren die op korte termijn willen bouwen. In het beeldkwaliteitsplan is rekening gehouden met wensen van kaveleigenaren die geen woningbouw wensen en met de wens om het dorpse en groene karakter te behouden. Zo verspringt de rooilijn van de nieuwe woningen en komt er een variatie aan goothoogten en volumes.

“Het Stedenbouwkundig Beeldkwaliteitsplan biedt heldere kaders voor een mooie, ruimtelijke ontwikkeling”, aldus wethouder Jongenelen. “Maar ik ben met name blij dat het plan in goede samenwerking met de coöperatie tot stand is gekomen.”

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het ontwerp. Hierna sluiten gemeente en coöperatie een anterieure overeenkomst af. Vervolgens wordt het bestemmingsplan in procedure gebracht. Naar verwachting kan de eerste woning in 2021 worden gebouwd.
Pin It
Bekeken: 2492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/