Dompel je onder in winterse sferen en hou het kerstgevoel extra lang vast in Museum Broekerveiling, tijdens de Warme Winterdagen. Van 27 december tot en met 6 januari, behalve op oudjaars- en nieuwjaarsdag, bruist het museum van de activiteiten voor jong en oud en staan gezelligheid en lekker eten centraal.Β Alle bezoekers krijgt een aardigheidje bij binnenkomst: een voucher voor een warm drankje en een winters hapje in het restaurant.

Tijdens de Warme Winterdagen is de historische veiling geopend, kan je alles leren over de weg die groente aflegt van aarde tot klant, een vaartocht maken en oude ambachten en historische figuren in klederdracht bewonderen, zoals de smid en de visroker. Bezoekers kunnen luisteren naar verhalen over vroeger, terwijl ze hun eigen broodjes bakken boven het kampvuur. Op de veiling zijn seizoensgroenten uit oude tijden te koop voor een gezonde start van het nieuwe jaar. In het koopmansboetje kan je op de zaterdagen een heerlijk warme XL woondeken maken als je je daar even voor aanmeldt.

Er worden ook sjaals en mutsen gebreid voor de voedselbank in Langedijk. Wie een kilo wol doneert, krijgt een heerlijke BroekerBol. Maar natuurlijk is iedereen ook welkom om te helpen met breien of dat te leren. Kinderen kunnen ook lekker knutselen, bijvoorbeeld in de kaarsenmakerij.

De entreeprijs is tijdens de Warme Winterdagen hetzelfde, maar voor een aantal van de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie is te vinden op broekerveiling.nl.