Langedijk Centraal


Tijdens de forumvergadering dinsdagavond stond het rapport van Berenschot op de agenda, waarin de twee fusie-vormen naast elkaar vergeleken worden. Het college deelt de conclusie dat een bestuurlijke fusie met Heerhugowaard meerwaarde heeft voor Langedijk. Het is aan de raad om hierover te beslissen.

Alle fracties in de raad kregen tien minuten spreektijd om kritische vragen te stellen. Het CDA is "Bijzonder ongelukkig met het stuk" en blijft bij hun standpunt dat het rapport niet vergelijkbaar is met de eerder beloofde twee bedrijfsplannen en wil deze alsnog graag uiterlijk 18 december ontvangen.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen staat vierkant achter het Berenschot-rapport en meent dat de twee fusie-vormen door Berenschot goed met elkaar vergeleken zijn. Volgens Nieuwenhuizen kan op basis van dit rapport een gedegen beslissing gemaakt worden.

Ook de heer Kroese van de dorpsraad in Sint Pancras mocht inspreken en feliciteerde het college met het gekozen tijdspad. Ook uitte hij zijn zorgen of de tijdsdruk wel tot de juiste beslissing zal leiden.

Op 18 december beslist de raad of er een bestuurlijke of ambtelijke fusietraject ingegaan wordt met gemeente Heerhugowaard. Het ziet ernaar uit dat het merendeel met een bestuurlijke fusie zal instemmen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl