Het college van Langedijk wil zonnepanelen plaatsen op de daken van vier sportaccommodaties en op (andere) gebouwen van de gemeente. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad daarom om het budget ter verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te verhogen naar 549.468 euro.

De zonnepanelen moeten komen op de sportaccommodaties Duikerdel, Geestmerambacht, De Oostwal en de gymzaal aan de Lourens Bogtmanstraat. Binnen zal de bezoeker op schermen kunnen zien wat er aan stroom wordt opgewekt en verbruikt. Langedijkers tonen namelijk interesse in verduurzaming. Er wordt volgens wethouder Jasper Nieuwenhuizen regelmatig gevraagd om ruimte op gemeentelijke daken voor zonnepanelen, waar buurtbewoners in kunnen investeren.

In Alkmaar bestaat al een dergelijk project. Bewoners staken de koppen bij elkaar en vormden de Noordhollandse Energiecoöperatie. Van daaruit werd in juli op de tennishal in Daalmeer een hele batterij zonnepanelen geïnstalleerd. Ook inwoners met postcode 1834 kunnen zogenaamde zonne-certificaten kopen.
Pin It
Bekeken: 2011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/