Langedijk Centraal


De Profronde van Noord-Holland blijft toch bestaan. Een nieuw tienkoppig bestuur heeft ervoor gezorgd dat de KNWU het weekend van 8 en 9 juni gereserveerd heeft voor de wedstrijd. De bedoeling is volgens het persbericht dat de 47e editie van de oudste wielerronde van Nederland een tweedaagse wordt, met op de eerste dag een proloog. De wedstrijd wordt onderdeel van de Topcompetitie en zal daarmee bij Eurosport op televisie komen.

"Het nieuwe organisatiecomité bestaat uit wielerenthousiastelingen die hun sporen verdiend hebben bij bekende Noord-Hollandse wielerverenigingen als West-Frisia, Alcmaria Victrix en de Meertour", meldt de organisatie. Zo maken onder andere Liesbeth Bakker, Engel Hopman en Tino Haakman deel uit van het bestuur. Inmiddels is er overleg met een aantal gemeenten over start- en finishplaats.

"Toen het bericht kwam dat de Ronde zou stoppen, hebben we meteen meteen aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken", zegt voorzitter Koos Venema tegen mediapartner NH Nieuws. "De Ronde mag wat ons betreft niet verdwijnen. Overigens hebben wij in de afgelopen maanden ook veel aan de adviezen gehad van het oude bestuur en organisatie die hun brede kennis, jarenlange ervaring en de nodige sponsorcontacten met ons hebben gedeeld. Dat is heel waardevol."

De organisatie is nog druk op zoek naar goede sponsoren en richt zich hoopvol tot het bedrijfsleven. "Het belangrijkste is, dat de Ronde van Noord-Holland blijft bestaan en dat betekent dat we op korte termijn nog veel moeten organiseren". Venema duidt onder andere op beveiliging en begeleiding. De vorige organisatie trok de stekker eruit omdat het teveel moeite kreeg vrijwilligers te vinden, al was werd het ook steeds lastiger om vergunningen te krijgen in steden.

"Met de mensen die nu hun hand hebben opgestoken en met de ervaring van de oude organisatie, heb ik alle vertrouwen in dat we de Ronde ook in 2019 kunnen rijden", besluit Venema.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl