Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Langedijk nodigt heeft burgemeester Leontien Kompier leerlingen van de J.D. van Arkelschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. Daar schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar.

De opgetogen groep werd buiten al verwelkomt door de burgemeester en wethouder Nils Langedijk. Eenmaal binnen vertelden de kinderen waarom een goed ontbijt belangrijk is en waarom bijvoorbeeld bruin brood gezonder is dan wit brood. Maar er waren natuurlijk ook vragen voor de burgemeester. Zo wilden ze graag weten of ze een bodyguard had, waarop wethouder Langedijk liet weten dat ze er wel vier had. Waarmee hij natuurlijk doelde op de vier wethouders van gemeente Langedijk.

De kinderen hadden gedichten gemaakt over respect en lazen die voor. Eén gedicht was in de vorm van een rap geschreven en ook die werd natuurlijk ten gehore gebracht. De rap bevatte wel een opmerkelijk stukje tekst. "We zijn bij de burgemeester, wat een eer, want de burgemeester is een echte heer."
Bekeken: 2233x