Langedijk Centraal


Gemeente Heerhugowaard komt nog steeds zes miljoen euro tekort voor de voor het stationsgebied. Nog deze maand wil het college een subsidieaanvraag indienen bij de provincie, dat een speciaal potje van 17 miljoen heeft voor OV-knooppunten. Mocht de aanvraag afgewezen worden, zal het college volgens het NHD met een alternatief komen.

De Heerhugowaardse fracties van D66, PvdA, GL en Duurzaam zien graag spoed bij de subsidieaanvraag, zodat er nog genoeg in de spaarpot zit. Zo wil buurgemeente Alkmaar graag subsidie voor de renovatie van station Alkmaar Noord.

Het Waardse college was in mei al optimistisch over de toewijzing van subsidie, toen het Bureau Arcadis inschakelde om aan de randvoorwaarden te voldoen. Cruciaal is Provinciale Staten overtuigd wordt dat het stationsgebied en de toekomstige tunnel onder het spoor gescheiden projecten zijn. PS had al aangeven geen geld in de tunnel te willen steken.

Sindsdien lijkt de ontwikkeling van het gebied ook gunstig te verlopen. Dit kan PS bekoren. Zo is er is nog altijd grondverkoop voor bouwprojecten, al zijn veel plannen nog wel in ontwerp, zoals de in Langedijk bekritiseerde woontoren en leerwerkomgeving van onderwijsinstellingen en ondernemingen. Het college verwacht volgens het NHD ook veel van de intensiverende samenwerking met Langedijk.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl