Langedijk Centraal


In tegenstelling tot het gemeentehuis blijft de brandweerkazerne van Langedijk voorlopig nog even staan op zijn plek aan de Vroedschap in Zuid-Scharwoude. Dat maakte wethouder Jasper Nieuwenhuizen bekend tijdens een forumvergadering, zo meldt het NHD.

De brandweerkazerne is nog niet officieel in gebruik door de Veiligheidsregio en afgelopen week werd bekendgemaakt dat sommige kazernes in de regio niet aan alle eisen voldoen. De kazerne in Zuid-Scharwoude is wel in orde, al ontbrak wel - net zoals in vele kazernes - een aparte ruimte voor gebruikte kleding, die hangt nu gewoon in dezelfde ruimte als de niet-gebruikte kleding.

In tegenstelling tot de brandweerkazerne gaan de ambtenaren die in het gemeentehuis van Langedijk werken, ook gevestigd aan de Vroedschap, binnenkort wel verkassen. Volgend jaar wordt het gemeentehuis buiten gebruik gesteld en moeten de ambtenaren elders onderdak hebben. Mogelijke vervangers voor het gemeentehuis zijn de Binding of het gemeentehuis van Heerhugowaard.

"We hebben er rekening mee gehouden met wat hier op deze plek zou kunnen worden ontwikkeld. Gekeken is hoeveel vierkante meter er te ontwikkelen is", aldus Nieuwenhuizen. "We hebben niet mogen maar moeten afwaarderen, omdat het gemeentehuis leeg een lagere economische waarde heeft." Wat er op de plek van het huidige gemeentehuis komt is nog niet bekend.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl