Langedijk Centraal


Het lijkt erop dat het Langedijker college positief is over het plan van een kleine nieuwbouwwijk aan de Parallelweg in Sint Pancras. Het college beantwoordde vragen over dit project van Bianca Bus (raadslid VVD).

Het project van stichting WOEL Langedijk omvat  zes starterswoningen die door de jonge kopers in eigen beheer gebouwd gaan worden op de locatie van de voormalige kerk De Ark in Sint Pancras.

Het college ziet dat de aanjagers van het project informatieavonden en meerdere activiteiten op touw hebben gezet om de buurt te informeren. Hiermee geeft het college antwoord op de vraag van Bus of omwonenden wel voldoende geparticipeerd hebben bij de ontwikkeling van de plannen.

Ook vindt het college het niet nodig om met de toekomstige bewoners afspraken te maken over het gebruik van het Zuiderlaantje. Het pad is een openbare weg en is voor puliek gebruik.

De zes woningen worden verdeeld over twee blokken. Omwonenden maken zich zorgen of het project wel past op deze locatie en hebben al meerdere zienswijzen ingediend bij de gemeente. Met de komst van het project verdwijnen niet alleen tien parkeerplaatsen en openbaar groen, ook vinden omwonenden dat er weinig van de speelplaats voor kinderen overblijft.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl