Langedijk Centraal


Afgelopen weekend is door de G-spelers van S.V. Koedijk de eerste stap gezet naar de Special Olympics World Summer Games 2019. Ze maakten voor het eerst kennis met het complete Special Olympics Team NL in voorbereiding naar het toernooi. Even was het onzeker of coach Yvonne wel mee kon naar Abu Dhabi, maar dankzij het Vrienden Fonds is dat nu toch zeker.

Sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. "Sommige sporters zijn aan het begin erg verlegen, maar vaak laten ze in een klein uur al hele mooie stappen zien", aldus Henk-Jan Kerkhoff. Iemand anders vertelde de sporters over de do en de don'ts van Abu Dhabi en het weekend werd afgesloten met een inspirerende empowerment training.

In maart zullen ook handbalsters Karianka Bosman, Lisa de Boer, Ilona Smit, Marjolein Kool, Linda Huisman en coach Lia Bijpost met hun sportdroom naar Abu Dhabi vertrekken.

In totaal strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen actief zijn in 13 takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen zullen plaatsvinden in Dubai.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl