Langedijk Centraal


"Zeg Tess, druktemaker in de goal! Wedden dat ik scoor?", roept Milan van de Giessen uit Sint Pancras uitdagend in een video van Special Olympics Nederland. Daarmee daagt de G-speler van KSV Handbal Heerhugowaard de Oranje-keepster uit voor een één-op-één confrontatie. En Tess Wester ging diezelfde dag nog de uitdaging aan: "Wedden van niet?!"

Tess was aanvankelijk niet zeker of ze het wel aandurfde om tegenover Milan in het doel te staan: "Na het zien van die stoere blik twijfelde ik heel even, maar kom maar op Milan! Ik ben er helemaal klaar voor!"

Milan is 30 jaar en speelt bij KSV Handbal in Heerhugowaard. In het dagelijks leven is hij postbode, maar handbal is zijn passie en toen hij hoorde van het Play Unified project, waarmee sporters met een verstandelijke beperking echte topsporters konden uitdagen, was hij meteen enthousiast.

De Pancrasser mag dan geen strafworp specialist zijn (hij is het beste in de midden opbouw en het verdedigen), hij heeft al zes medailles met zijn team gehaald. Tess gaat het dus niet makkelijk krijgen, ondanks al haar ervaring als keepster van het nationale handbalteam en diverse buitenlandse clubs.

Play Unified is een initiatief van Special Olympics om sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar te verbinden. "Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Dit klinkt simpel en het is zelfs simpel. Het wordt alleen nog (te) weinig gedaan."

Wanneer en waar de confrontatie plaats zal vinden, is nog niet bekend.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl