Langedijk Centraal


Net als voorgaande jaren organiseren Jeugdschaatsen De Meent, STG Geestmerambacht en de KNSB weer jeugdschaatsen in het Alkmaarse sportcomplex De Meent Bauerfeind. Vanaf zaterdag 13 oktober kunnen basisscholieren tussen de 7 en 12 jaar hier elke woensdagmiddag en zaterdagochtend aan meedoen. STG Geestmerambacht organiseert woensdag 3 oktober een infoavond.

Met behulp van leuke oefeningen leren de kinderen de basistechnieken van het schaatsen, bijvoorbeeld hoe je moet afzetten en hoe je moet remmen. Het seizoen wordt afgesloten met een Elfstedentocht, inclusief stempelplaatsen, een kluunplaats en meer. Hierna krijgen de kinderen een schaatsvaardigheidsdiploma met het behaalde schaatsniveau erop, en een Elfstedenkruisje.

Dit seizoen komt er ook iets nieuws: ouder-kind schaatsen. Dit houdt in dat ouders tegelijkertijd vrij kunnen schaatsen wanneer hun kinderen les krijgen. Naast deze vernieuwing worden er ook extra activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten.

Voor jonge Langedijkers worden de lessen georganiseerd door schaatstrainingsgroep STG Geestmerambacht. De stichting organiseert hiervoor op woensdag 3 oktober een informatieavond van 19:30 tot 20:30 uur bij Otto's Kantoorcentrum, Broeker Werf 14 in Broek op Langedijk. Meer informatie op demeentalkmaar.nl, stggeestmerambacht.nl en op Facebook.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl