Langedijk Centraal


Merijn ‘Plastic Soup Surfer’ Tinga is vrijdag 5 oktober in Zuid-Scharwoude. In De Binding is vanaf 20:00 uur de film te zien over zijn 1.200 kilometer lange tocht over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. 'From Source to Sea' is een indrukwekkend verslag waarmee hij aandacht vraagt voor plastic vervuiling.

Wethouder Nils Langedijk introduceert de avond. Merijn is zelf aanwezig en heeft zijn kersverse 3D geprinte board van gerecycled plastic mee. Na afloop staat hij bezoekers graag te woord.

Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en activist. Het type vrije surfjongen, maar dan met een bloedserieuze boodschap en vol vuur om die uit te dragen. Zijn alias maakt zijn missie duidelijk: aandacht vragen voor de plastic vervuiling van onze zeeën. Merijn was deze zomer onder andere te zien bij National Geographic tijdens de themamaand #stopmetplastic.

De 50 minuten durende film van regisseur Eelke Dekker volgt Merijn tijdens zijn peddeltocht van de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen naar de Noordzee bij Rotterdam. De film toont de omstandigheden die hij moest overwinnen en het schrille contrast tussen het drinkbare water bij de bron van de Rijn en het heftig vervuilde water uit de Rotterdamse haven. Te zien zijn ook een bezoek aan een recyclingbedrijf in Spijk, ontvangsten in diverse steden en de samenwerking met het Science Centre van de TU Delft, waar het speciale surfboard gemaakt is.

Gemeente Langedijk wil inwoners bewust maken van het probleem van zwerfafval en dat we er samen aan kunnen werken. De toegang is gratis dankzij een financiële bijdrage van de gemeente. Onder jongeren wordt een echt wasteboard verloot, een stoer skateboard van plastic doppen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl